Petter Viksveen

Registrert Homeopat MNHL BA MSc PhD

Homeopati – hva er det?

Homeopatisk behandling styrker kroppens evne til å helbrede seg selv.

Homeopatiske medisiner er sterkt fortynnet. Derfor er de fri for farlige bivirkninger. Medisinen tilpasses hver enkelt pasient. Derfor behøver du ikke mer enn en liten mengde av medisinen for å sette i gang kroppens selvhelbredende evner.

 

Homeopatisk behandling er individuell. Det betyr at 10 pasienter med samme medisinske diagnose kan få 10 ulike homeopatiske medisiner. Hvis både du og naboen din har migrene, vil dere ganske sikkert finne at noen symptomer ligner, mens andre er helt forskjellige. Det er helt sentralt for meg å få tak på hvordan migrenen utarter seg nettopp for deg.

 

Homeopatisk behandling er helhetlig. Det betyr at jeg både vurderer fysiske og psykiske symptomer. Kroppen din er sammensatt og hver enkelt del kan påvirkes av andre deler av kroppen. For eksempel er det i dag mange barn som utvikler eksem fra de første leveårene. Etter noen år går kanskje eksemet tilbake, men pollenallergi dukker opp. Deretter kommer kanskje astma. Et annet eksempel er trøtthet som oppstår etter halsbetennelse eller psykisk belastning. Slike sammenhenger kan være til hjelp for å finne en behandling som vil hjelpe deg. Det er ikke uvanlig at pasienter ikke selv ser slike sammenhenger før de har vært hos homeopat.

 

Visste du at:

· Brukerundersøkelser viser at 70 % blir bedre eller helt bra etter homeopati

· Homeopati er offentlig godkjent og en del av helsevesenet i flere land

· Homeopati er en av de fire best etablerte alternative behandlinger i Europa (Europarådet 1999)

· Flere tusen leger i Europa gir sine pasienter homeopatiske medisiner

· Det finnes fem homeopatiske sykehus i Storbritannia

· En økende mengde dokumentasjon viser at homeopati har effekt ved plager som allergi,infeksjonssykdommer og ADHD