Petter Viksveen

Registrert Homeopat MNHL BA MSc PhD

Gjentatte infeksjoner

Svært mange av oppsøker meg for gjentatte infeksjoner. Det typiske er at de kommer inn i en ond sirkel hvor de må på den ene antibiotika-kuren etter den andre. Dette er problematisk av to grunner: Når antibiotika/penicillin tar knekken på sykdommen, vil kroppen ikke ha ordnet opp selv. Dermed mister du mulighet til å bygge opp din naturlige motstandskraft. Dessuten vil ofte en del av den naturlige tarmfloraen (de snille bakteriene) bli ødelagt. Disse er viktige for immunforsvaret ditt. Mange merker dette ved økt hyppighet av diaré eller andre tarmplager.

 

Homeopati tar sikte på å styrke kroppen slik at du selv ordner opp i infeksjonssykdommer. Dermed vil du kunne komme styrket utav det og ofte ikke behøve antibiotika. Tarmfloraen blir da heller ikke redusert.

 

Noen ganger er det helt nødvendig å ta antibiotika. Det er oftest ingen krise. Det viktige er å komme ut av ’den onde sirkelen’ med stadige antibiotika-kurer, slik at immunforsvaret ditt kan ’komme ovenpå’ igjen. Både homeopater, leger og helsemyndigheter i inn- og utland er enige om at bruken av antibiotika må ned. Overforbruk av antibiotika fører til utvikling av resistente bakterier, som har blitt et samfunnsproblem. Jeg oppfordrer derfor homeopater og leger til å samarbeide, til beste for pasientene og for samfunnet som helhet.